1η Πανελλήνια θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής.

Θερμά Συγχαρητήρια στη μαθήτρια από το Δημοτικό των Εκπαιδευτήριών μας   Γκουζκούνη Α. για την κατάκτηση της 1ης  Πανελλήνιας θέσης, ανάμεσα από 494 διαγωνιζομένους, στον  Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά και νέους που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Πράσινες Πόλεις – Προστατεύουμε τον πλανήτη και το μέλλον μας». Η βράβευση των νικητών πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής, του Α.Π.Θ. Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αναπλ. Καθ., Αθανάσιος Δαγούμας, η Κοσμητόρισσα της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Στέλλα Λάββα και η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ., Καθηγήτρια, Δόμνα Μίκα-Κακανά.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και του ευρύτερου κοινού και η ανάδειξη – μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας – της σημαντικής συμβολής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του πλανήτη μας.

Σημειώνεται πως στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων συμμετείχαν οι: κ.κ Δ. Παπαντώνης, Μέλος της Ολομέλειας ΡΑΕ, τ. Αντιπρύτανης Ε.Μ.Π., Σ. Λάββα, Κοσμητόρισσα Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Γ. Τσακίρης, Καθηγητής Ζωγραφικής Α.Π.Θ., Λ. Ψυρράκης, Καθηγητής Ζωγραφικής/Διευθυντής του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής Α.Π.Θ. και Ά. Κατσιλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Γλυπτικής/Διευθυντή του Εργαστηρίου Γλυπτικής Α.Π.Θ.

Ευχόμαστε στη μαθήτριά μας πρόοδο και πάντα επιτυχίες στη ζωή της!!!