Αστερισμοί και Μύθοι- Όαση στο διάστημα-Φεγγαρίσιοι.

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου οι μαθητές της Β΄ τάξης,του Δημοτικού Σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ όπου παρακολούθησαν στο ψηφιακό Πλανητάριο τρεις διαφορετικές προβολές.

Η πρώτη ταινία με τίτλο «Αστερισμοί και Μύθοι» ήταν ένα πρωτότυπο παιχνίδι ανακάλυψης μέσα σ΄ ένα εκθαμβωτικό τοπίο. Τα παιδιά έμαθαν για τη θέση κάποιων από τους γνωστότερους αστερισμούς μέσα στο μαγευτικό νυχτερινό ουρανό, ακούγοντας ταυτόχρονα τους αρχαίους Ελληνικούς μύθους που συνδέονται με αυτούς.

Το ταξίδι μας συνεχίστηκε με την παρακολούθηση της ταινίας « Όαση στο διάστημα». Πρόκειται για μια περιήγηση στις αθέατες γωνίες του Ηλιακού μας συστήματος, η οποία ξενάγησε τους μαθητές μας στους πλανήτες Σελήνη, Ερμή, Άρη, Αφροδίτη, Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, δίνοντας τους  μερικές πληροφορίες για το μέγεθος, τη σύσταση και τη μορφή τους. Σπουδαιότερος σταθμός αυτής της περιήγησης ήταν η Όαση του διαστήματος, που δεν είναι άλλη από τη δική μας Γη.

Στο τέλος είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τη φανταστική ιστορία «Οι Φεγγαρίσιοι». Η ταινία αυτή διηγούνταν την προσπάθεια των κατοίκων της Σελήνης να εξερευνήσουν τον πλανήτη μας πριν από εκατομμύρια χρόνια. Μέσα από τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες των φεγγαρίσιων, τα παιδιά έμαθαν για τη δύναμή της βαρύτητας, τις ιδιότητες της γήινης ατμόσφαιρας, αλλά και το πώς το βάρος των σωμάτων διαφοροποιείται από πλανήτη σε πλανήτη.

Ελληνικα