Οικολογική ευαισθησία…με εικονογραφημένες ιστορίες.

Ημερίδες γυμνασίου, λογότυπο των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη

 

 

Tο Σχολείο μας έχοντας οικολογική ευαισθησία και σε περιβαλλοντικά θέματα,συμμετείχε στις 2 Φεβρουαρίου 2014, στις δράσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ramsar.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με οικολογική συνείδηση και περιβαλλοντική εκπαίδευση εδώ και είκοσι χρόνια, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετείχαν στις δράσεις του Διεθνούς  Οργανισμού Ramsar, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων. Μαθητές της Α΄ Γυμνασίου με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο απέστειλαν εικονογραφημένες ιστορίες (comic strips) στον Διεθνή Οργανισμό Ramsar, τονίζοντας σ’ όλο τον κόσμο τη σπουδαιότητα των Υγροτόπων,την τεράστια οικολογική σημασία τους,καθώς πρέπει να αναγνωριστεί παγκόσμια η συνετή χρήση τους και η αναγκαιότητα της Αειφορικής διαχείρισής τους.

Οι εικονογραφημένες ιστορίες που είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα: www.ramsar.org επιλέγοντας Activities και στη συνέχεια World Wetlands Day, Customizing WWD, WWD 2014, Greece είναι κατά σειρά των μαθητών: Αργυροπούλου Χ., Βουρβουλάκης Π., Χρυσοστομίδου Μ., Ζήσης Β. και Χρυσοστομίδου Α.