“Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια μέρα”.

Στον διαδικτυακό διαγωνισμό «Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια μέρα» που διοργάνωσε ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε δυναμικά το Σχολείο μας.

Ειδικοί επιστήμονες από τον Διεθνή οργανισμό NASA και τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ESA, ασχολούνται με το σχεδιασμό μελλοντικών παρατηρήσεων του διαστημόπλοιου Cassini, οι οποίες στάλθηκαν σε σημεία που οι μαθητές υπέδειξαν για να τα μελετήσουν οι επιστήμονες. Ο διαγωνισμός Επιστήμονας του Κασίνι για μια μέρα (Cassini-Scientist for a day) είναι η  ευκαιρία να προτείνουν οι μαθητές που πιστεύουν ότι πρέπει να στραφούν οι κάμερες του διαστημικού αεροσκάφους Cassini, κατά την επόμενη παρατήρησή του προκειμένου να υπάρξουν ενδιαφέρουσες μετρήσεις. Το τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε διαγωνισμό με αστρονομικό περιεχόμενο και θέμα: «Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια μέρα». Οι μαθητές του Σχολείου μας που έλαβαν μέρος  στο διαγωνισμό έστειλαν τις εκθέσεις τους μέσω email: cassini.gr.scientist@gmail.com. (μέχρι 500 λέξεις). Εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους τους επέλεξαν και τι είδους γνώσεις εκτιμά ότι μπορούμε να αποκτήσουμε μέσα από την παρατήρηση που προτείνει ο διαγωνιζόμενος.

Ο μαθητής Λαλές Κ. της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας βραβεύτηκε με έπαινο.

Οι Συμμετέχοντες μαθητές που διακρίθηκαν της Β΄ Γυμνασίου: Δημητριάδης Δ, Κραγιοπούλου Α, Λαλές Κ, Τάκης Κ, Τερζή Ε. και της α΄λυκείου: Γούλας Κ, Χαραλαμπίδης Σ.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Παπαδοπούλου Ε.