Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με άρωμα Παλαιογραφίας!

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), εξώφυλλα αγαπημένων βιβλίων με μία όψη παλαιού δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής του Γυμνασίου μας, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μας και υπεύθυνης του Ομίλου κ. Ε. Τσιρέλη.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες Βρύζα Β., Γάλλου Α., Γουδεντζίκη Μ., Ζαχαρία Σ., Γκουνάγιας Μ., Γρηγοροπούλου Α., Καλαϊτζή Δ., Καρυώτη Φ., Κεχαγιά Α., Κοπαράνης Φ., Κωστούλας Γ., Λαδοπούλου Γ., Λυκίδης Ι., Μήνος Γ., Μπαλιόζογλου Ι., Μπεχλιβάνη Φ., Ντέσσου Κ., Πρατσινάκη Κ., Σουρμελής Γ., Τσιφτσή Ε., Τύπος Π., Φωτεινάκη Σ., Χαραμαλή Α., Χατζίδου Ι. και Χουρουζίδης Ν., από τον Ιανουάριο ασκούνται στην καλλιγραφία και στα γράμματα της παλαιογραφίας των βυζαντινών χειρογράφων, μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα <<Παλαιογραφία. Το ταξίδι της γραφής >> που εκπονείται στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας του Σχολείου μας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.
Τα παιδιά δούλεψαν με εξαιρετικό μεράκι και σκληρή εξάσκηση στη δύσκολη αυτή γραφή επανεκτιμώντας την ομορφιά και την αξία της χειρόγραφης γραφής που όλο και τείνει να εκλείψει.
Δείτε εδώ προηγούμενη φάση της εκπαιδευτικής αυτής δράσης:
https://www.fryganiotis.gr/2023/01/26/palaiografia-to-taxidi-tis-grafis/