Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2024.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ως επίσημο Εξεταστικό  Κέντρο. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη, φέρνουν πνευματική ικανοποίηση και δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ τάξη Γυμνασίου. Τα θέματα, στα οποία διαγωνίζονται, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Ο μαθητής ή η μαθήτρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσον (pc, laptop,tablet κ.ά.) το οποίο θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένη ώρα θα εισέλθει σε ένα διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό κωδικό, που μετά την εγγραφή του θα σταλεί  στο email του μαθητή. Θα έχει ορισμένο χρόνο να απαντήσει στις 25 ερωτήσεις του διαγωνισμού, ενώ μόλις ο χρόνος εξαντληθεί, θα σταματά η δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024.

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Β΄Δημοτικού.

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Γ΄- Δ΄ Δημοτικού.

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Ε΄- Στ΄ Δημοτικού.  

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Α΄ Γυμνασίου.

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Β΄ Γυμνασίου .

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Γ΄ Γυμνασίου

Περισσότερες πληροφορίες στις Γραμματείες και στα τηλέφωνα των Εκπαιδευτηρίων μας:

2310.673-565, 2310.673-030, 2310.692940 και 2310.692941.

Οδηγίες για τη διεξαγωγή του Μαθηματικού Διαγωνισμού Ικανοτήτων "Πυθαγόρας" 2024 και για τις ώρες εξέτασης θα σας ενημερώσουμε αργότερα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!