Εκλογικός Άνεμος…στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!!!

Εκλογικός Άνεμος… φύσηξε στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, δίνοντας πνοή σε πολλούς και εναλλακτικούς επάλληλους κύκλους προβληματισμού, τροφοδοτώντας τη σκέψη και το θυμικό των μαθητών μας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, την Παρασκευή 21/10/22, οδηγήθηκαν στις κάλπες, ασκώντας τα εκλογικά τους ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ώστε να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους προκειμένου να συσταθούν τα 15 μελή τους συμβούλια.

Μέσα από την αξιοποίηση των συγκεκριμένων Εκλογικών Διαδικασιών, οι μαθητές μας και οι μαθήτριες μας ανακάλυψαν με βιωματικό τρόπο, πώς και γιατί οι μαθητικές εκλογές αντανακλούν στο προσωπικό ή στο ομαδικό ή ακόμη και στο ευρύτερο πλαίσιο προβληματισμού που αφορά τη δική τους ζωή, τα δικά τους ενδιαφέροντα και τις δικές τους ανάγκες. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με «πρώτη ύλη» την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα που αγγίζει καθημερινά και άμεσα τη ζωή και τον κόσμο τους, προσέγγισαν αυθεντικά τις εκλογές, μέσα από τις οποίες καλλιεργούνται πάντοτε εκείνες οι πολιτικές δεξιότητες που τους βοηθούν να αναπτύξουν ένα αίσθημα οικειότητας με την πολιτική και ταυτόχρονα κατανοούν την πολύτροπη «γλώσσα» ενός ποικίλου πολιτικού «γίγνεσθαι», που περιλαμβάνει συμμετοχή, ομαδικότητα, ενώ παράλληλα «ντύνουν» ολιστικά τον φάκελο της «πολιτικής τους παιδείας».

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, για μια ακόμη φορά οργάνωσαν άρτια την απαραίτητη εκλογική διαδικασία και παρότρυναν τους μαθητές να αδράξουν την ευκαιρία και να ασκήσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα ως εκλογικό δικαίωμα και όχι ως μια  ακόμη πολιτική υποχρέωση.

Όλοι οι ψηφοφόροι συμμετείχαν με ενδιαφέρον και κριτική σκέψη, αναδεικνύοντας τους εκπροσώπους τους με πολιτική συνείδηση.

Η εθελοντική συμμετοχή της εφορευτικής επιτροπής τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου έδειξε πως η πολιτική κοινωνικοποίηση τους καθιστά ενεργούς και ενημερωμένους πολίτες.

Οι Υποψήφιοι/ες για τα 15μελή συμβούλια, πρέσβευσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα γενιά που καλείται να ψηφίσει και να ψηφιστεί σε μελλοντικές εκλογές.

Οι εκλεγμένοι/ες θα έχουνε τη δυνατότητα να  διαδραματίσουνε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του Πολιτικού Σχολικού Γίγνεσθαι και να εκπροσωπήσουν επάξια τους συμμαθητές τους.

Εμείς συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας και όλες τις μαθήτριές μας από το Γυμνάσιο και το Λύκειο, τον καθένα για ξεχωριστό λόγο και όλους μαζί για τη Δημοκρατική τους συμπεριφορά και την πολιτική τους ωριμότητα!!!