Το ταξίδι των μικρών αστροναυτών μας στο Διάστημα!

Τα Νηπιαγωγεία των Εκπαιδευτήριων Φρυγανιώτη επισκεφτήκαν το κέντρο Διάδοση Επιστήμων και το Μουσείο Τεχνολογίας Noesis ως επιστέγασμα της ενότητάς: ΄΄Διάστημα-Πλανήτες΄΄ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Μελέτης του Περιβάλλοντος.

            Τα παιδιά μας εντυπωσιάστηκαν από τον τεχνολογικό πλούτο και από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χώρου. Αφού ξεναγηθήκαμε στον χώρο του Μουσείου είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την ταινία: ΄΄Ο Τυφλός που έβλεπε τ’ αστέρια ΄΄. Τα παιδιά μας ξαναθυμήθηκαν έννοιες σχετικές με το διάστημα, τους πλανήτες και την απεραντοσύνη του σύμπαντος.

            Ταξιδεύοντας με την ΄΄Διαστημική Αποστολή΄΄ Νυχτερινός ουρανός γνώρισαν το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες, τα ουράνια σώματα και τους αστερισμούς. Γοητευμένα από το φαντασμαγορικό θέαμα παρακολουθούσαν με την προσοχή τους τεταμένη ενώ απορροφούσαν κάθε πληροφορία σχετικά με τον μαγευτικό κόσμο του διαστήματος.

            Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας τα παιδιά μας συμμετείχαν ενεργά και γεμάτα ενθουσιασμό σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων.

            Το ταξίδι αυτό στον μαγικό κόσμο της γνώσης είχε σαν στόχο να διδάξει αλλά και να εμπνεύσει τους μικρούς μαθητές μας μέσα από μια πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία.