¨Ο Μαγικός Πλανήτης¨ και ¨Οι Δεινόσαυροι 3D¨

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημοτικού επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΕΣΙΣ).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο κορυφαίο Τεχνολογικό κέντρο της Ν. Α. Ευρώπης, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε δύο ταινίες κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών.

Στο Κοσμοθέατρο, μια αμφιθεατρική αίθουσα με δυνατότητα προβολή σε γιγαντοοθόνη παρακολουθήσαμε  τους ¨Δεινόσαυρους 3D¨.  Με έντονη δράση και τοπία βγαλμένα από άλλους κόσμους, η ταινία παρουσιάζει με επιστημονικό  τρόπο, πώς ζούσαν δύο αντιπροσωπευτικά δείγματα των δεινοσαύρων.

Στο Πλανητάριο, όπου γίνεται αναπαράσταση αστρονομικών και φυσικών φαινομένων, παρακολουθήσαμε την ταινία: ¨Ο Μαγικός Πλανήτης¨. Η ιστορία της μικρής Μία που προσπαθεί να προστατέψει τη Γη και να σώσει τις 4 εποχές του χρόνου από την κλιματική αλλαγή.

Μέσα από την παρακολούθηση αυτών των ταινιών οι μικροί μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πώς ήταν ο πλανήτης Γη στο παρελθόν, την εποχή των δεινοσαύρων. Αλλά και με τη βοήθεια της Μίας (της ηρωίδας από τον Μαγικό πλανήτη), ενημερώθηκαν για την κλιματική αλλαγή που ήδη συμβαίνει στον πλανήτη μας και τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στη Γη και στους ανθρώπους.

Ήταν μια εποικοδομητική εκπαιδευτική επίσκεψη για όλους τους μαθητές!