Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας Φρυγανιώτη συμμετέχουν στην Οικονομική Ολυμπιάδα!

Οι μαθητές της γ΄ τάξης του Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη: Αθανάτου Α., Αλμανίδου Φ., Δάρατζης Κ., Δροσούνη Α., Καπία Μ.-Ρ., Κουλιού Δ., Κυλαντωνίδης Χ.-Σ., Ρούσσος Δ., Χρυσοστομίδης Ν. και Ψαρρά Θ., έλαβαν μέρος στο σχολικό γύρο της  Οικονομικής Ολυμπιάδας, καταθέτοντας χρόνο, γνώσεις και προσπάθεια με ζήλο και ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες από το Λύκειο. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών, στην αναζήτηση υποσχόμενων μελλοντικών οικονομολόγων και στην ενθάρρυνση τους στις μετέπειτα σπουδές τους. Ο διαγωνισμός βοηθάει  στη σύνδεση των διαγωνιζομένων με διαπρεπείς οικονομολόγους στο ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό πεδίο, ενώ ως στόχο έχει τη δημιουργία ενός δικτύου μαθητών και μαθητριών λυκείου με κοινό σημείο ενδιαφέροντος την οικονομική εκπαίδευση.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μ. Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας να προκριθούν στο επόμενο στάδιο και τους συγχαίρουμε για την μέχρι τώρα προσπάθεια. Καλή σας Επιτυχία!!!