2η Πανελλήνια θέση και πλήθος διακρίσεων στους Ρητορικούς Αγώνες!!!

Τη 2η  Πανελλήνια θέση κατέκτησε η ομάδα Ρητορικής του Λυκείου, αποτελούμενη από τους Αραμπατζή Ζ., Γαργάλα Σ., Γιαννακουδάκη–Παπαδοπούλου Δ., Ντρέτσα Α. και Ράπτη Μ. και την 6η  θέση η ομάδα του Γυμνασίου μας, αποτελούμενη από τις Ανδριέλλη Μ.-Α., Βιλδέρη Θ., Λύσσα Α.-Μ., Τσομπάνη Μ. και Τσουμάνη Γ., ανάμεσα σε 60 Σχολεία και 500 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Στον ίδιο διαγωνισμό οι μαθητές μας από το Ιδιωτικό Λύκειο διακρίθηκαν στους είκοσι καλύτερους ομιλητές Λυκείων: Ράπτης Μ. 5ος καλύτερος ομιλητής, Ντρέτσα Α. 10η καλύτερη ομιλήτρια και Γιαννακουδάκη-Παπαδοπούλου Δ. 14η καλύτερη ομιλήτρια, και Γυμνασίων: Λύσσα Α.-Μ. 10η καλύτερη ομιλήτρια και Ανδριέλλη Μ.-Α. 18η καλύτερη ομιλήτρια. Επίσης στο αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου, οι μαθητές του Γυμνασίου  Γουδεντζίκη Μ., Καρυώτη Θ. και Τριγλιανός Δ. απέσπασαν επαινετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή.

Δείτε Περισσότερα

Οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, οι οποίοι διεξήχθησαν το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Φεβρουαρίου, είναι αγώνες επιχειρηματολογίας αντιλογίας (διττών λόγων) και προτρεπτικού λόγου στην ελληνική γλώσσα, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όλων των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της Ελλάδας. Οι αγώνες γίνονται με την επιστημονική εποπτεία και συνεργασία του Διαπανεπιστημιακύ Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι δύο ομάδες του Ομίλου Ρητορικής Τέχνης από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη αντιπροσώπευσαν επάξια το σχολείο και συνέχισαν την επιτυχή πορεία τους, αφού κατάφεραν μετά από δύο γύρους αγώνων, στους οποίους ανταγωνίστηκαν με σθένος, να αποσπάσουν υψηλές βαθμολογίες από το σώμα των κριτών αλλά και θερμά συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους.

Στόχος των Ρητορικών αγωνισμάτων είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους, να αρθρώσουν ορθό και τεκμηριωμένο λόγο με αισθητική αξία και να ασκηθούν στον δημοκρατικό διάλογο. Γενικότερος στόχος των Αγώνων Ρητορικής είναι να προσφέρουν στα παιδιά εφόδια προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, επιχειρηματολογώντας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο πάνω σε θέματα ευρύτερου κοινωνικού προβληματισμού. Επιπρόσθετα, επιδιώκουν την ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας. Η ρητορική ικανότητα αποτελεί πολύτιμο προσόν για την μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων σε οποιοδήποτε τομέα της αγοράς εργασίας.  

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι Όμιλοι Ρητορικής του Σχολείου μας δραστηριοποιούνται ακατάπαυστα εδώ και είκοσι χρόνια με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ε. Καρατζιούλα, συμμετέχοντας σε πολλές διοργανώσεις με συνεχείς πρωτιές και υψηλές διακρίσεις.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό της Ρητορικής, συνδιοργανώνοντας για 6η συνεχόμενη χρονιά Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με το 2ο ΠΕΚΕΣ, το 1ο ΓΕ.Λ. Ευόσμου, το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το 1ο ΓΕ.Λ. Συκεών που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις 9 Απριλίου 2022 καθώς και τους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Μαΐου 2022.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν ολόψυχα καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!!!