Βράβευση για το Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο διαγωνισμό «Διαστημικές Αποστολές 2021»!

Για το Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο,  που έλαβε στο διαγωνισμό «Διαστημικές Αποστολές 2021» , βραβεύθηκε, το Σάββατο 18/12/2021, η πενταμελής ομάδα από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η ομάδα που αποτελείται από τους μαθητές Καραφεϊζη Β., Κρέζα Α., Μανούκα Ά., Μισκάκη Σ., Ρίζο Σ., παρουσίασε αρχικά την εργασία της με θέμα: "Διήθηση νερού σε περιβάλλον μικροβαρύτητας" και παρέλαβε στη συνέχεια το βραβείο της σε εκδήλωση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Η Φυσική μαγεύει», σε χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο διαγωνισμός «Διαστημικές Αποστολές» είναι μία μοναδική διαθεματική δράση που βασίζεται στη μεταφορά της γνώσης και της ερευνητικής πρακτικής από τη διαστημική έρευνα και τεχνολογία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ προωθείται παράλληλα και η καλλιέργεια νοοτροπίας μετασχηματισμού της γνώσης σε καινοτομία μέσα από την υποστήριξη ερευνητικών δράσεων σε σχολεία. Απώτερος σκοπός της είναι η ενημέρωση και εξοικείωση των μαθητών με σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές μέσα από βιωματικά εργαστήρια κατασκευών και την παραγωγή επαναχρησιμοποιούμενου ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχόμενου στην Επιστήμη & Τεχνολογία.

Ευχόμαστε πάντα Επιτυχία  στους μαθητές μας!!

Ελληνικα