Διεθνής Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης!

Σήμερα Δευτέρα 20/12/2021 -Διεθνή Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης – μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο-Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν τη χαρά να προσφέρουν μια δωρεά αγάπης στο Δημοτικό Ίδρυμα Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός».

Δεκάδες κούτες με αναλώσιμα ιατροφαρμακευτικά υλικά παραδόθηκαν στο Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Κ. Τσιαπακίδη και στον Γ. Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ε. Φωτόπουλο προκειμένου να καλύψουν διαρκείς ανάγκες φροντίδας των παιδιών που φιλοξενεί το Ίδρυμα. Όλα τα υλικά συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των μαθητών και των γονέων τους οι οποίοι αγκάλιασαν την κοινωνική δράση των Εκπαιδευτηρίων και στήριξαν την προσπάθειά μας να διδάξουμε στα παιδιά τις υψηλές αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργατικότητας, της αλληλοβοήθειας και της κοινωνικής εν συναίσθησης.

Επιπλέον, οι μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συγκεντρώνοντας από ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό ο καθένας κατόρθωσαν να εξοπλίσουν το ιατρείο του ιδρύματος με καινούρια και σύγχρονα ιατρικά όργανα. Καινούρια στηθοσκόπια, νεφελοποιητές σταθερό παιδιατρικό οξύμετρο, θερμόμετρο υπέρυθρων, θερμόμετρο αυτιού, ωτοσκόπιο, οφθαλμοσκόπιο, ιατρικά γάντια πιεσόμετρο παιδικό αποτέλεσαν το δεύτερο και εξίσου σημαντικό μέρος της δωρεάς μας.

Εκ μέρους του Ιδρύματος ο αντιπρόεδρος κ. Κ. Τσιαπακίδης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλα τα παιδιά και τα Εκπαιδευτήρια μας για την ευγενική χειρονομία αγάπης και την προσφορά αλληλεγγύης.

Από τη μεριά μας ευχαριστήσαμε τον κύριο Πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα, το Δ/ντή του Ιδρύματος και τον Ιατρό για την εγκάρδια και θερμή υποδοχή και την εγκάρδια αποδοχή και υποσχεθήκαμε ότι και στο μέλλον θα στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο τους.