«Η Φυσική μαγεύει … τους μαθητές της α΄ Λυκείου»!

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετείχαν με 28 μαθητές της α΄ Λυκείου στο συνέδριο: «Η Φυσική Μαγεύει», που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Δεκεμβρίου 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

    Οι μαθητές από το Ιδιωτικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχαν ενεργά στο Συνέδριο, παρουσιάζοντας το Σάββατο σε μαθητές, σύνεδρους και επισκέπτες του Συνεδρίου την εργασία με θέμα: «Ψηφιακός Σεισμογράφος», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές:  Αβραμίδης Σ., Αραμπατζή Ζ., Βασιλειάδου Α., Γαργάλα Σ., Γεωργιάδης Κ., Γιοκαράκης Α., Δοβλέτογλου Ε., Δράκου Α., Ζαφειρίου Μ.,  Κλαμπάτσα Ε., Κόντου Ν., Κυριακουλάκος Α., Μάρκος Α., Μαχαιρα Α., Μήτρακα Α., Μπαζάκα Σ., Νάκου Π., Ντρέτσα Α., Ξουλόγης Ν., Οβαννισιάν Χ., Παπαδόπουλος Β., Παταπούδη Α., Σγουρίδης Φ., Ταντσιόπουλος Γ., Ταντσιόπουλος Θ., Ταρνανίδου Α., Τσιτσιρίκου Σ., Τσουραλάκης Α. Τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη προετοίμασαν οι καθηγήτριες Φυσικής του Σχολείου μας κ. Μ. Μιτζάλη και κ. Ε. Παπαδοπούλου.

  Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που με προθυμία, σοβαρότητα, αυτοπεποίθηση και γνώση εκπροσώπησαν επάξια τους συμμαθητές τους και το Σχολείο μας.

   Δείτε Περισσότερα

Σκοπός του συνεδρίου είναι μέσα από αυτήν την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση, οι συμμετέχοντες μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με Διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και να γνωρίσουν όλες τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές θα εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, θα κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, θα αποσαφηνίσουν τις έννοιες που  τα συγκροτούν και θα αποκτήσουν  κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Παράλληλα με το συνέδριο Φυσικής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, βιώνοντας ένα βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της ολυμπιακής ιδέας, από τους μύθους που τη γέννησαν στην αρχαιότητα μέχρι την αναβίωσή της το 1896 και από εκεί στη μετάβασή της στη σύγχρονη εποχή μέσα από τεκμήρια, πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, διαδραστικά εκθέματα, προσωπικά αντικείμενα και ιστορίες αθλητών.

Την Κυριακή, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Ακρόπολης και το ύψιστο σύμβολο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Είδαν από κοντά και θαύμασαν τα Προπύλαια, το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες, το Ηρώδειο και τον Παρθενώνα. Εντυπωσιάστηκαν από τον χώρο και τη μαγευτική θέα.   

  Στους μαθητές και τις μαθήτριες ευχόμαστε να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο για να καλλιεργήσουν το μυαλό και την ψυχή τους.