Προσφορά Αγάπης & Κοινωνικής Ευαισθησίας από τους Μαθητές μας στο Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων!

Oι μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Ανιάτων Άγιος Παντελεήμων εφαρμόζοντας στην πράξη τη ρήση «Αγάπα τον πλησίον σου ως σ’ εαυτόν» . Με κίνητρο την ανιδιοτελή αγάπη και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο συνδυασμένο με την αγάπη για το περιβάλλον ανακυκλώνοντας πλαστικά καπάκια στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές μας προσέφεραν δύο νοσοκομειακά κρεβάτια και δύο τροχήλατα αμαξίδια μπάνιου παραδίδοντας μαθήματα ευαισθησίας και ελπίδας στους μεγαλύτερους.

Ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία που απόκτησαν οι μαθητές, από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, επισκεπτόμενοι το Ίδρυμα, καθώς τους υποδέχτηκε η ίδια η Πρόεδρος  κ. Βασιλική Νάκου με το επιτελείο της. Με ευγνωμοσύνη παρέλαβε την ευγενική προσφορά των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, για την οποία αισθάνθηκε μεγάλη συγκίνηση και εξέφρασε τις πιο θερμές ευχαριστίες τόσο η ίδια όσο και οι στενοί συνεργάτες της. Δήλωσε πως χάρηκε ιδιαίτερα, γιατί κάθε φιλάνθρωπη εκδήλωση, όχι μόνο ανακουφίζει και χαροποιεί τους πονεμένους ανίατους αλλά προσφέρει αξιόλογη ενθάρρυνση στους υπεύθυνους και συνεργάτες του έργου. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τη δράση του ιδρύματος απαντώντας με ειλικρίνεια στα εύλογα ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους φιλοξενίας, γεγονός που τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι η λύση σημαντικών προβλημάτων δίνεται από την υπεύθυνη συμπεριφορά του καθενός μας.

Η εθελοντική αυτή προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία καθώς υπήρξε καθολική συμμετοχή από τα παιδιά, γεγονός που τα αναδεικνύει σε αποτελεσματικούς φορείς μηνυμάτων ενσυναίσθησης στην κοινωνία μας. Αποτελούν το πιο ηχηρό παράδειγμα ότι η φλόγα της ελπίδας δεν θα σβήσει ποτέ για όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, δίνοντας δύναμη σε όλους.

Δικαίως λοιπόν τα Εκπαιδευτήριά μας, ύστερα και από αυτή τη δράση, πρωτοπορούν σε θέματα προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας. Σκοπός μας ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να συμμετάσχουν ενεργά, με διάθεση υπηρεσίας και θυσίας για τον άλλον είτε αυτή είναι αγάπη είτε χρήματα είτε χρόνος είτε ένα απλό χαμόγελο. Προσδοκούμε έτσι να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί αυριανοί πολίτες με αγάπη για τον συνάνθρωπό τους..

Επομένως, όταν η προσφορά αγάπης και ο μικρός κρίκος της αλυσίδας αλληλεγγύης ξεκινά από μικρά χεράκια μαθητών, τότε η ικανοποίηση είναι διπλάσια... Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας αλλά και στους γονείς τους οι οποίοι συμβάλλουν ενεργά και στηρίζουν τον συνάνθρωπό τους!!!