Ομφαλοσκοπώντας στα προτερήματα των διακεκριμένων αθλητών.

        Μια διαφορετική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ολυμπιακό Αθλητικό Μουσείο είχαν τη χαρά να ζήσουν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από το Δημοτικό Σχολείο μας.

        Με την είσοδό τους στο Μουσείο τα μάτια τους γέμισαν με εικόνες από τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και τους διακεκριμένους αθλητές τους. Ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες του Μουσείου ότι θα συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα ενημέρωσης για τα προσόντα που διαθέτουν αλλά και ενισχύουν με συστηματική προπόνηση μεγάλα ονόματα τόσο των ελληνικών όσο και των ξένων εθνικών ομάδων. Επρόκειτο για μια εκπαιδευτική δράση προσομοίωσης ευλυγισίας, ισορροπίας, αντανακλαστικών, στόχευσης και ταχύτητας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου.

          Τα παιδιά, από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, είχαν τη δυνατότητα να μυηθούν μέσα από δραστηριότητες στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέδειξαν τα διαφορετικά τους ταλέντα. Αναγνώρισαν προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, έμαθαν για την καθημερινή προπόνησή τους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γυμνάζονται.

          Πέρασαν ένα ευχάριστο πρωινό στο Ολυμπιακό Μουσείο που καλλιέργησε την ιδέα της άθλησης και της συμβολής της στην σωματική βελτίωση και στην πνευματική και ψυχολογική ευεξία που δημιουργεί!