Επίσημη πρόσκληση των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στο Ζάππειο Μέγαρο για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη είχαν την τιμή να προσκληθούν και να συμμετάσχουν διαδικτυακά στην υβριδική εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου, η οποία έλαβε χώρα  στο Ζάππειο Μέγαρο, την Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 19:00μμ.

Η συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων διενεργήθηκε μέσω της πρόσκλησης που απεστάλη από το γραφείο του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, στις Senior Ambassadors” του Σχολείου μας, κα Γ. Βαγιωνά και κα Σ. Ντούρου.

Η έναρξη της εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε με την άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελαροπούλου και συνεχίστηκε με τις διαδοχικές ομιλίες των:

  • κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας
  • κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας
  • κ. David Sassoli, Προέδρου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • κ. Charles Michel, Προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,
  • κ. Antonio Costa, Προέδρου του Συμβουλίου της Ε.Ε. και Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας
  • κα Ursula von der Leynen, Προέδρου της Ε.Ε.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς του Υπουργείο Εξωτερικών και στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Ελλάδα, για τη μεγάλη τιμή να προσκληθούν σε αυτήν την ιδιαίτερη και ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση και υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με συνέπεια την προσπάθεια διάχυσης των Ευρωπαϊκών αξιών στη μαθητική κοινότητα.