Επιστρέφουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ στο Σχολείο μας!

Επιστρέφουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ στο Σχολείο μας … και ΔΕΝ ξεχνάμε τις οδηγίες γιατί … πρέπει να Μένουμε Ασφαλείς παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία μας .

• Η πρωινή προσέλευση των μαθητών γίνεται με την απαραίτητη θερμομέτρηση, κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και με ξεχωριστές διαδρομές για κάθε τάξη και για κάθε βαθμίδα. Όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να κάνουν χρήση μάσκας. 
• Σε πολλά σημεία στους διαδρόμους και μέσα στις τάξεις υπάρχει αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών.
• Τα διαλείμματα πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους με την παρουσία των εκπαιδευτικών που επιτηρούν και διασφαλίζουν τις αποστάσεις των μαθητών.
Οι αίθουσες αερίζονται συνεχώς και κατά την διάρκεια του μαθήματος και τα θρανία διατηρούν τις καθορισμένες αποστάσεις και οι μαθητές είναι σημαντικό να μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικείμενα (π.χ. μολύβι, γόμα,στυλό, κασετίνα, βιβλία, μαρκαδόρους κλπ).
• Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου τα τμήματα έχουν χωριστεί σε δύο υποτμήματα δυναμικότητας έως 15 μαθητών.
• Οι μαθητές του κάθε υποτμήματος κάθονται σε θρανία ή σε καρεκλάκια τα οποία φέρουν το όνομά τους με διαφορετικό χρώμα, από τα θρανία που κάθονται οι υπόλοιποι μαθητές την επόμενη ημέρα. Τα θρανία απολυμαίνονται καθημερινά.
• Κάθε αίθουσα διαθέτει τον δικό της ηλεκτρονικό υπολογιστή, διαδραστικό πίνακα και όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών που δεν έρχονται στο σχολείο με φυσική παρουσία .
• Όλες οι τουαλέτες διαθέτουν υγρό κρεμοσάπουνο για πλύσιμο των χεριών. Οι μαθητές πλένουνε συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό, μετά από κάθε διάλειμμα και ειδικά πριν το φαγητό και μετά την τουαλέτα.
• Υπάρχουν αναρτημένες στους τοίχους σε αίθουσες, wc και κοινόχρηστους χώρους οι κατάλληλες αφίσες με οδηγίες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται.
• Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιείται με τα σχολικά λεωφορεία των Εκπαιδευτηρίων τα οποία καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά των μαθητών . Τα σχολικά αερίζονται σχολαστικά και κατά την διάρκεια του δρομολογίου τους .
Οι οδηγοί και οι συνοδοί φορούν μάσκες. Σε κάθε διπλή θέση σχολικού λεωφορείου κάθεται ένας μαθητής, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το μισό της χωρητικότητας του οχήματος.

• Σε περίπτωση που ο μαθητής εμφανίσει αδιαθεσία, πυρετό ή βήχα να μείνει σπίτι μέχρι να νιώσει τελείως
καλά.

Με ασφάλεια ξαναβρίσκουμε τις συνήθειές μας και με προσωπική ευθύνη, συνέπεια και υπευθυνότητα τηρούμε τις οδηγίες, Προστατεύουμε τον εαυτό μας ,την Οικογένειά μας και το Σχολείο μας!

Ελληνικα