Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη αναγορεύτηκαν ως Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

dav

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η επιμορφωτική ημερίδα   του Προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".Η Ημερίδα ξεκίνησε με την τελετή αναγόρευσης των Σχολείων Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη αναγορεύθηκαν ως Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (School Ambassador) κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, ενώ οι μαθητές Δρόσου Χ., Καρακάρας Κ., Κωσταρά Ε., Τσιμπάνη Γ., Τσιτλακίδης Κ. και Τσιτλακίδης Ν. βραβεύθηκαν ως μαθητές-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Junior Ambassadors). Επίσης οι καθηγήτριες κα Γ. Βαγιωνά και κα Σ. Ντούρου βραβεύθηκαν ως Καθηγήτριες-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Senior Ambassadors).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τονίστηκε η σημασία της ενεργούς συμμετοχής των μαθητών και των σχολικών μονάδων στη διαμόρφωση της Ευρώπης στην οποία οι νέοι θέλουν να ζήσουν.Το Πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"  προσφέρει στους συμμετέχοντες μαθητές τα βασικά εφόδια προκειμένου να αποκτήσουν την απαιτούμενη γνώση ώστε γνωρίζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης που επιθυμούν.

Με την ενεργό συμμετοχής των νέων, η Ευρώπη εναποθέτει στη νέα γενιά τις ελπίδες της για ένα καλύτερο αύριο με περισσότερο σεβασμό στις αξίες που τη διέπουν διαχρονικά, όπως η ισότητα, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αλληλεγγύη. Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τη συνδρομή των μαθητών στοχεύει στην ανεύρεση λύσεων σε όλα τα θέματα που την απασχολούν, όπως η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη για απασχόληση.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζοντας το όνειρο για μια καλύτερη Ευρώπη, γίνονται αρωγοί αυτής της προσπάθειας και παροτρύνουν τους μαθητές τους να συμμετέχουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι που έχει ως σκοπό του τη δημιουργία της Ευρώπης που οραματίζονται. Θερμά συγχαρητήρια στους Πρέσβεις-Μαθητές μας, ας είναι αυτοί που θα χαράξουν τη διαδρομή για ένα καλύτερο Ευρωπαϊκό αύριο!!!