Δυναμική παρουσία των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στο Leicester University και στο Λονδίνο.

Για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκπαιδευτική εκδρομή των Εκπαιδευτηρίων μας στο Leicester University και στο Λονδίνο από 1-10/7/2019. Το Leicester University ιδρύθηκε από την ίδια τη βασίλισσα στην ομώνυμη πόλη του Leicesterκαι αμέσως εξελίχθηκε σε ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό ίδρυμα με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ποικίλες υπηρεσίες.

Οι μαθητές μας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικό  του Σχολείου μας, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, μετά από το προβλεπόμενο τεστ κατάταξης, παρακολούθησαν μαθήματα της Αγγλικής γλώσσας, επιπέδου C1-C2, στο Leicester University λαμβάνοντας πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

Μέσα από τον κύκλο των μαθημάτων καθώς και των διάφορων καθημερινών διαδραστικών δραστηριοτήτων τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με άτομα από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες και  βρέθηκαν σε ένα πραγματικά διεθνές περιβάλλον! Επιπλέον εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Αγγλίας και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία.

Το Leicester, μία πόλη με ιστορία 2000 χρόνων και πλέον, βρίσκεται στο κέντρο της Αγγλίας και πρόκειται για μια πολυεθνική πόλη με έντονο το στοιχείο της Ινδικής Χερσονήσου. Κατά την περιήγησή μας, οι μαθητές μας επισκέφτηκαν μια σειρά από διάσημα οικοδομήματα αρχιτεκτονικού και μνημειακού ενδιαφέροντος, όπως: τη σκεπαστή αγορά, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Ευρώπης και τον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του St Martin.

Στην πρώτη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή, που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο στο Liverpool, οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από τη γενέτειρα των Beatles και επισκέφτηκαν το Μουσείο αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα. Η δεύτερη ημερήσια εκδρομή πραγματοποιήθηκε σε μία από τις πιο γνωστές και διάσημες πανεπιστημιουπόλεις του κόσμου, το γραφικό Cambridge. Κατά την περιήγηση τους τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην πόλη και στα πανεπιστήμιά της και κάναν κωπηλασία στον ποταμό Cam.

Η τριήμερη παραμονή στο Λονδίνο έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να πάρουν μία γεύση από αυτή την τόσο διάσημη πόλη-μητρόπολη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά, χρηματοοικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Η περιήγηση ξεκίνησε από τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, όπου παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς. Στη συνέχεια περπατήσαμε στο James Park και καταλήξαμε στο Palace of Westminster ή αλλιώς το Βρετανικό Κοινοβούλιο, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Τάμεση και δίπλα του δεσπόζει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ορόσημα του Λονδίνου, το Big Ben. Κατά την κρουαζιέρα στον Τάμεση, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ανάμεσα στα αμέτρητα αξιοθέατα, τον Πύργο του Λονδίνου, τη Γέφυρα του Πύργου και το Ενυδρείο. Η θέα της πόλης του Λονδίνου από το London Eye ήταν μοναδική για τα παιδιά μας καθώς και η επίσκεψή τους στα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Επιστημών. Επόμενος σταθμός το Whitehall, διέσχισαν την Trafalgar Square, το Covent Garden και το Piccadilly Circus. Η επίσκεψη στο Μουσείο της Madame Tussauds, το πιο γνωστό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στον κόσμο, ενθουσίασε τα παιδιά, αφήνοντάς τους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κατά την παραμονή μας στο Λονδίνο, γνωστό σε όλον τον κόσμο για τις κορυφαίες παραγωγές μιούζικαλ, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το υπερθέαμα Wicked, το οποίο ήταν εξαιρετικό, με φοβερά σκηνικά και κουστούμια , υπέροχη μουσική και διδακτικό περιεχόμενο.

Η εκδρομή στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο και ανάμεσα στα εκατομμύρια εκθέματα, θαυμάσαμε την αίθουσα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και την αιγυπτιακή πτέρυγα.

Όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν και μένουν πίσω με μια γλυκιά νοσταλγία. Τα παιδιά μας αποχαιρέτησαν το Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας την υπόσχεση πως θα φυλάξουν ότι ένιωσαν ότι άγγιξαν, ότι γεύτηκαν, ότι γνώρισαν μέσα στο σακίδιο που κουβαλάνε στην πλάτη τους και ονομάζεται «εμπειρία», δίνοντας την υπόσχεση να ζήσουν άλλο ένα τέτοιο υπέροχο συγκλονιστικό καλοκαίρι και την επόμενη χρονιά!