Τα 220 χρόνια από τη γέννηση του Διονύσιου Σολωμού τίμησαν τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!

Ο μαθητής της β΄ Λυκείου Γκολέμης Μ.  στο πλαίσιο της εκδήλωσης των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη με αφορμή τα 220 χρόνια από τη γέννηση του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού , παρουσίασε με το δικό του ξεχωριστό και γλαφυρό τρόπο τη ζωή και το έργο του ποιητή της πολιτικής και ιδανικής Ελευθερίας των Ελλήνων .

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε εκτενής αναφορά στον άνθρωπο που με τα ποιήματά του κυοφόρησε την ελευθερία του Ελληνικού έθνους και παράλληλα στο απαράμιλλο χάρισμά του να εκφράζει ό, τι αισθανόταν ένας ολόκληρος λαός. Τονίστηκαν τα ιδανικά και οι υπερβατικές αξίες που απέρρεαν από τις ποιητικές συνθέσεις του και αρμάτωναν τις ψυχές των εξεγερμένων Ελλήνων, που πρώτοι ανάμεσα στους υποδουλωμένους λαούς της Βαλκανικής αποδύθηκαν σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν για άλλη μια φορά το μεγαλείο της προσωπικότητας του Εθνικού μας ποιητή και αντιλήφθηκαν τη βαθιά προσφορά και αγάπη του προς την Ελλάδα η οποία περικλείεται στους στίχους παρακάτω στίχους : «Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδους μεγαλείο».

 

Στη συνέχεια προβλήθηκε η βραβευμένη, με  το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας, ταινία : «ΑΝΤΙΦΑΝΕΙΑ»  και αποδόθηκαν έπαινοι και βραβεία για τις διακρίσεις που απέσπασαν οι μαθητές μας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Filmmakers 2018», στους Ρητορικούς Αγώνες Αγγλικών, στο         Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ 2018, στο διαγωνισμό Πιστοποίησης της Microsoft, στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έρευνα PISA, στους Αγώνες επιχειρηματολογίας αντιλογίας Λυκείων, στους Αγώνες επιχειρηματολογίας Γυμνασίων, στο Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, στο 10ο Συνέδριο Πληροφορικής, στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Δράμας, για το Πείραμα του Ερατοσθένη και στο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίων.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους στους  διάφορους διαγωνισμούς!

Ελληνικα