¨Αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα…¨

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας ¨Παιδί και Τέχνες¨ τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 

Στόχος του Νηπιαγωγείου μας είναι μέσα από μία σειρά ποικίλων δράσεων τα παιδιά μας να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τις επτά Τέχνες, καθώς κατέχουν μια σημαντική θέση στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Η Μουσική μέσα από το παιδικό τραγούδι, ο Χορός με τα ψυχοκινητικά παιχνίδια και τη Ρυθμική αγωγή, το Θέατρο που εκφράζεται αυθόρμητα στο θεατρικό παιχνίδι και τις θεατρικές παραστάσεις. Η Ζωγραφική με το ελεύθερο ιχνογράφημα και την εικαστική απόδοση γνωστών έργων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, η Ποίηση με τη γνωριμία καταξιωμένων ποιητών και ο Κινηματογράφος με τη προβολή επιλεγμένων παιδικών κινηματογραφικών ταινιών.

Με την τέχνη της Γλυπτικής, που εντάσσεται στη Διαθεματική προσέγγιση: ¨Η ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, τα παιδιά ήρθαν σε άμεση επαφή κατά την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις επιβλητικές μορφές των αρχαίων Ελληνικών αγαλμάτων και γνώρισαν το επάγγελμα του γλύπτη, τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί.

Κατά την καλλιτεχνική φωτογράφηση που πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Μουσείου, τα παιδιά με έκδηλο ενθουσιασμό μιμήθηκαν τις στάσεις των αγαλμάτων κι έπαιξαν το αγαπημένο παραδοσιακό παιχνίδι: ¨Αγαλματάκια, αγαλματάκια…¨