«Ο Πλανήτης του άλλου, Πλανήτης όλων μας».

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετέχουν στο διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο: «Ο Πλανήτης του άλλου, Πλανήτης όλων μας». Ο διαγωνισμός διενεργείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2016 που έχει τίτλο: «Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες: Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση» και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά με τη «γλώσσα» του σκίτσου, να συζητήσουν για τη διαφορετικότητα των ατόμων στις σύγχρονες πλουραλιστικές κοινωνίες και να αποτυπώσουν αναπαραστάσεις του ξένου και του διαφορετικού δημιουργώντας έργα ατομικά ή ομαδικά τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν και θα εκτεθούν σε ηλεκτρονική έκθεση.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από ειδικούς ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στον ιστότοπο της Educartoon και οι καλύτερες μαθητικές εργασίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση σε χρόνο και σε τόπο που θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

Οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό είναι οι: Σαλτσίδης Δ., Ταχματζίδης Α. από την Β΄ Γυμνασίου, και Παπαδόπουλος Α. από την α΄ Λυκείου.

Τους ευχόμαστε  καλή επιτυχία!