Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Ζωολογικός Κήπος – 2016

Στο πλαίσιο της 22ης Πράσινης Εβδομάδας με θέμα: ¨Έδαφος o αφανής πρωταγωνιστής της τροφης μας ¨ οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας,  επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τον Ζωολογικό Κήπο της πόλης μας.

Η Περιβαλλοντική  εξόρμηση στη φύση πραγματοποιήθηκε σαν συνέχεια της ευαισθητοποίησης των παιδιών στην προστασία του Περιβάλλοντος. Μέσα από αυτή την βιωματική επαφή τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την πανίδα και την χλωρίδα του τόπου μας.

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τα παιδιά παρατήρησαν από κοντά τα ταριχευμένα ζώα, πτηνά  κι ερπετά στο φυσικό τους περιβάλλον, συμμετείχαν ενεργά με ενδιαφέρον κι ερωταποκρίσεις κι έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα είδη των ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω του ανθρώπινου παράγοντα.

Η εκπόνηση αυτού του σχεδίου δράσης είχε σαν στόχο τη διαμόρφωση της Οικολογικής συνείδησης των παιδιών. Ολοκληρώθηκε με τη συλλογή φυσικών υλικών με τα οποία εκφράστηκαν εικαστικά, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και απόλαυσαν το καταπράσινο δάσος του Σέιχ-Σου.