Τα πρωτάκια μας στον Ζωολογικό κήπο της πόλης μας…

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκέφτηκαν τον Ζωολογικό Κήπο της πόλης μας, ο οποίος λειτουργεί στην τοποθεσία ¨Κέδρινος Λόφος¨ στην περιοχή ¨Χίλια Δέντρα – Περιαστικό Δάσος¨.

Σε μία έκταση 58 στρεμμάτων οι μικροί μαθητές, γνώρισαν στο φυσικό περιβάλλον την πανίδα και την χλωρίδα της χώρας μας. Άλλωστε ο Ζωολογικός κήπος της πόλης μας φιλοξενεί σε οργανωμένους χώρους που πληρούν προϋποθέσεις φυσικού περιβάλλοντος διάφορα θηλαστικά και πτηνά της Ελληνικής πανίδας.

Στη μεγάλη λίμνη όπου φιλοξενούνται τα υδρόβια πουλιά τα παιδιά μας παρατήρησαν από κοντά ροδοπελεκάνο, αργυροπελεκάνο, μαυρόκυκνο, στακτόχηνες και αγριόπαπιες. Στο τμήμα των μηρυκαστικών συνάντησαν τον Κρητικό Αίγαγρο, το γνωστό μας ¨Κρι-Κρι¨ το οποίο προστατεύεται από την Ελληνική νομοθεσία. Επίσης είδαν το ¨ελαφάκι της Ρόδου¨ το μεγαλύτερο φυτοφάγο θηλαστικό της χώρας μας.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μας υποδέχτηκε η κ. Κ. Τσολακίδου και οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν και παρατήρησαν από κοντά ταριχευμένα θηλαστικά και πτηνά με φόντο το φυσικό τους περιβάλλον και τις διατροφικές τους συνήθειες. Η συλλογή των εντόμων (πεταλούδες, σκαθάρια, μέλισσες κ.τ.λ. ) ενθουσίασε τους μαθητές μας.