Μαθαίνοντας τη ζωή του Aγροκτήματος …στο κτήμα Λίτσα.

Στο πλαίσιο της 22ης Πράσινης Εβδομάδας, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Κτήμα Λίτσα στη Θέρμη. Πρόκειται για ένα Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας. Παράγουν εποχιακά λαχανικά, σιτηρά και αλεύρι, μέλι, ξηρούς καρπούς, αυγά, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα καθώς και καλλωπιστικά φυτά και άνθη.

Βρεθήκαμε λοιπόν το πρωί της Παρασκευής στο Κτήμα Λίτσα, μέσα σε δέντρα, λίγους κάκτους και μερικά ζωάκια να μας περιμένουν στην είσοδο.

Μας υποδέχθηκαν με χαρά, ήταν σα να μας κάλεσαν το σπίτι τους κάποιοι άνθρωποι που αγαπούν τη φύση και τα ζώα και αγαπούν να μοιράζονται εμπειρίες με άλλους ανθρώπους.

Στη διάρκεια της βόλτας μας στο αγρόκτημα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους υπεύθυνους του κτήματος, να μαζέψουν λαχανικά από το χωράφι, να βοηθήσουν σε απλές δουλειές του αγροκτήματος, να ταΐσουν τα ζώα, να μοιραστούν ιδέες και σκέψεις και λύσουν απορίες τους!

Ήρθαν σ΄ επαφή με τη φύση και τα ζώα αλλά και κοντά το ένα με το άλλο μέσα από τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι, μέσα από την απλότητα και την ψυχαγωγία.