Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οικολογικό αγρόκτημα¨ Λίτσα ¨ στο Πανόραμα.

Την Πέμπτη 09-06-2016, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν τον υπέροχο χώρο του Oικολογικού αγροκτήματος ¨Λίτσα¨ στο πλαίσιο της 22ης "Πράσινης Εβδομάδας".

Φτάνοντας εκεί, σχηματίσαμε έναν κύκλο και χαιρετήσαμε τη φύση. Οι υπεύθυνοι του αγροκτήματος μας υποδέχτηκαν θερμά με όμορφες μελωδίες. Κατατόπισαν  τα παιδιά, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και ξεκίνησε η βιωματική περιήγησή μας.

Το συναρπαστικό φυσικό περιβάλλον συνεπήρε τα παιδιά. Οι ήχοι, οι μυρωδιές και οι εικόνες ενεργοποίησαν τις αισθήσεις τους και τους έκαναν κοινωνούς της ζωής μέσα στη φύση, τη ζωογόνα.

Η επίσκεψη στο μποστάνι με τα λαχανικά, το τάισμα των ζώων, η παρατήρηση των πουλιών, ήταν πρωτόγνωρες εμπειρίες που συνάρπασαν τα παιδιά.

Ακολούθησε πρωινό με βιολογικά προϊόντα του αγροκτήματος, όπως ζυμωτό ψωμί και κατσικίσιο τυρί. Αφού ανέκτησαν δυνάμεις , τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν τη φύση. Τέλος οι υπεύθυνοι του κτήματος έδωσαν στα παιδιά βιολογικά λαχανικά, αντιπροσωπευτικά όσων είδαν φυτεμένα στο μποστάνι.

Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα τόσο από τη φιλοξενία όσο και από την ουσιαστική επαφή με τη φύση, τους καρπούς της και τα ζώα που εκτρέφονται στο αγρόκτημα. Όσα διάβαζαν ως τώρα στα βιβλία, ξετυλίχθηκαν ολοζώντανα  μπροστά στα μάτια τους και γέμισαν την ψυχή τους με ουσιαστικές εμπειρίες. Επειδή ως γνωστόν όσο πιο κοντά στη φύση ζούμε, τόσο καλύτεροι άνθρωποι γινόμαστε, μια που μαθαίνουμε να την εκτιμάμε και να τη σεβόμαστε.