Προϊόντα βιολογικής παραγωγής οικολογικού αγροκτήματος Λίτσα.

Oι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού, βρέθηκαν στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του οικολογικού αγροκτήματος Λίτσα, μια ανάσα απ΄ το φυσικό περιβάλλον της πόλης μας.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της φύσης ξεκίνησε…ακολουθήσαμε ένα μονοπάτι, ενεργοποίησαν όλες τους τις αισθήσεις: την ακοή από το θρόισμα των φύλλων, τον ήχο του ανέμου και το κελάηδημα των πουλιών, την όσφρηση από τη μυρωδιά της νοτισμένης γης και των φυτών, την όραση από τις υπέροχες εικόνες που ξετυλίχθηκαν μπροστά τους, την αφή από το άγγιγμα του εδάφους, των φύλλων, των λουλουδιών και το αγκάλιασμα των δέντρων και στο τέλος , τη γεύση από το πρωινό με προϊόντα βιολογικής παραγωγής του αγροκτήματος.

Αναρριχήθηκαν σε κισσό αράχνης, συνέλεξαν και μετέφεραν σε καροτσάκια λαχανικά απ΄το μποστάνι τάισαν κότες, γαλοπούλες, άλογα, γουρουνάκια, κατσίκες, είδαν πώς εκκολάπτονται τα πουλιά.

Αφού ολοκληρώθηκε αυτή η υπέροχη πορεία, ήρθε η ώρα της χαλάρωσης με πρωινό, που ετοίμασαν μόνοι τους από προϊόντα  του αγροκτήματος, αλλά και παιχνίδια κάτω από τη σκιά των δέντρων. Τέλος μοιραστήκαν  στα παιδιά βιολογικά λαχανικά.

Μεγάλο όφελος, η συγκομιδή αισθήσεων και συναισθημάτων για τα παιδιά. Ένιωσαν τη φύση, την πλησίασαν όχι μόνο ως φυσικές παρουσίες αλλά και ψυχικά. Μόρφωσαν τη γνώση, που έχουν αποκομίσει τόσο  καιρό στο Σχολείο, αγκαλιάζοντας ένα δέντρο, χαϊδεύοντας ένα σκύλο που τους ακολουθούσε με πίστη και αγάπη, μυρίζοντας ένα αγριολούλουδο. Όφελος λοιπόν η διαμόρφωση αγνών συναισθημάτων μέσω των αισθήσεων. Όφελος όμως μεγαλύτερο η διαμόρφωση σχέσεων αγάπης, πέρα από τις συμβιωτικές σχέσεις συμφέροντος με τη φύση και τα αγαθά της. Γιατί και τα παιδιά μας αγαθά της φύσης είναι!