«Πολλά ταξίδια… μια Ευρώπη»

Την Τρίτη 7/6/2016, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης, των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της κάτω Τούμπας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους φιλόξενους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του Μουσείου. Συμμετείχαν επίσης στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Πολλά ταξίδια … μία Ευρώπη».

Αρχικά οι υπεύθυνοι Μουσειοπαιδαγωγοί υποδέχθηκαν τα παιδιά σε μια παραδοσιακή αίθουσα ενός Σχολείου του χθες. Μέσα από αυτό το ταξίδι στον χρόνο, γνωρίσαμε τα εποπτικά μέσα και τον εξοπλισμό που διέθεταν οι σχολικές αίθουσες από τα τέλη του 19ου έως τα μέσα του 20ου αιώνα.

Μετά από την ευχάριστη και νοσταλγική γεύση της αναπόλησης στα περασμένα σχολικά χρόνια, ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα παλιών παιχνιδιών, συναρμολογούμενων και επιτραπέζιων , μέσα από ένα ειδικό αφιέρωμα στους Θεσσαλονικιούς κατασκευαστές παιχνιδιών.

Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν στο παιχνίδι της Γεωγραφίας. Στόχος του ήταν να γνωρίσουν τις σημαίες των χωρών της Ευρώπης, μέσα από επιδαπέδια παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας.

Στο παιχνίδι της Τέχνης τα παιδιά γνώρισαν Μνημεία, αγάλματα και έργα τέχνης από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Κατόπιν ζωγράφισαν το καθένα από μία σημαία και ένα μνημείο αντιπροσωπευτικό της κάθε χώρας. Αφήσαμε το Παιδικό Μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού  ζήσαμε μια υπέροχη γνωστική, δημιουργική ταξιδιωτική εμπειρία!