¨Έδαφος ένας ολόκληρος κόσμος¨στο Κτήμα Λίτσα.

Στο πλαίσιο της 22ης Πράσινης Εβδομάδας με θέμα: ¨Έδαφος ένας ολόκληρος κόσμος¨ οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κτήμα Λίτσα στη Θέρμη.

Το κτήμα Λίτσα είναι ένα αυθεντικό παραγωγικό πολυλειτουργικό αγρόκτημα το οποίο είναι πρωτοπόρο στην εφαρμογή της Αλληλέγγυας Οικονομίας στη Γεωργία. Αγρότες και νοικοκυριά διαβουλεύονται, συναποφασίζουν και πράττουν από κοινού σε όλες τις πτυχές της παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα αμοιβαία οικονομικά, ποιοτικά και λειτουργικά οφέλη. Το αγρόκτημα παράγει και διαθέτει απευθείας λαχανικά, σιτηρά, αλεύρι, ξηρούς καρπούς, αυγά, γάλα, γιαούρτι και λουλούδια.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του αγροκτήματος και έγιναν μικροί αγρότες. Μάζεψαν μαρούλι και παντζάρια. Τάισαν τις κότες, τα άλογα τα κατσικάκια και τα κουνελάκια με τα φυτά που μάζεψαν μόνοι τους.

Στο τέλος της επίσκεψης οι ιδιοκτήτες Βεατρίκη και Δημήτρης επεφύλαξαν μια έκπληξη στους μαθητές έχοντας ετοιμάσει ένα τραπέζι με φρέσκο ζυμωτό ψωμί, μαρούλι, παντζάρια και τυρί βιολογικής καλλιέργειας από το αγρόκτημα. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν με όλες τις δραστηριότητες που βίωσαν, ήρθαν  σε επαφή με τη φύση και τα ζώα αλλά και κοντά ο ένας με τον άλλο μέσα από τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι, μέσα από την απλότητα και την ψυχαγωγία.