Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης μας.

Η «Πράσινη»  αυτή μας δράση πλαισιώθηκε από εκπαιδευτική περιήγηση στους χώρους του Zωολογικού κήπου.

Έτσι, τα παιδιά μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά, σπάνια και μη, είδη της πανίδας και της χλωρίδας του τόπου μας, να διατυπώσουν απορίες αλλά και να  προβληματιστούν για τη στάση του ανθρώπου απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, θέτοντας έτσι τα πρώτα λιθαράκια για την ανάπτυξη της Oικολογικής τους συνείδησης.

Στο Μουσείο Φυσικής  Ιστορίας, μας υποδέχτηκε έμπειρος ξεναγός που με τη θερμή φιλοξενία του  αλλά και τις άρτιες γνώσεις του εντυπωσίασε τους μικρούς μας μαθητές, που με μεγάλη ζέση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον  διατύπωσαν ερωτηματικά, ενώ ήταν σε θέση να απαντήσουν  στις ερωτήσεις  που τους θέτονταν, γεγονός που απέσπασε τα ιδιαίτερα ευμενή σχόλια της διοίκησης του Μουσείου.

Η Εκπαιδευτική μας δράση ολοκληρώθηκε με πικ-νικ στην εξοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο κιόσκι, προκειμένου τα παιδιά μας να απολαύσουν το πρωινό τους σε συνθήκες απόλυτης δροσιάς!

Επιστρέψαμε στο Σχολείο μας γεμάτοι από πληροφορίες και γνώσεις, συνάμα όμως χαρούμενοι και πλήρεις, συναισθήματα που άλλωστε ο άνθρωπος αναπτύσσει απ΄ την ουσιαστική επαφή του με το φυσικό περιβάλλον.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, συνεχίζοντας την παράδοση τους ως  «Πράσινο Σχολείο»,συμβάλλουν ακόμα μια φορά, με την επιλογή στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων, στη διαμόρφωση Oικολογικής συνείδησης των μαθητών τους, ενώ μέσα απ΄ αυτό υπογραμμίζεται η σημασία ανάπτυξης Περιβαλλοντικών δράσεων για τη διάσωση ολόκληρου του Πλανήτη ΜΑΣ!!!