Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γαλακτοβιομηχανία ¨ΔΕΛΤΑ¨.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και συγκεκριμένα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του πρότυπου Εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας φρέσκου γάλακτος της βιομηχανίας ΔΕΛΤΑ.

Μετά τη φιλική υποδοχή από τους υπεύθυνους ξεναγήθηκαν και γνώρισαν από κοντά τους χώρους του εργοστασίου, ξεκινώντας από μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα συνεδριάσεων όπου παρακολούθησαν βίντεο για την ιστορία της γαλακτοβιομηχανίας, τις εγκαταστάσεις της σ΄ όλη την Ελλάδα και τα προϊόντα που παράγει. Ακολούθησε συζήτηση όπου ακούστηκαν και λύθηκαν οι απορίες των παιδιών.

Στη συνέχεια, φορώντας ειδικές λευκές στολές, επισκέφτηκαν την κύρια μονάδα παραγωγής. Εκεί ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται στον χώρο καθώς και για τη διαδικασία καθαρισμού και φιλτραρίσματος του γάλακτος. Παρακολούθησαν από κοντά με υποδειγματική πειθαρχία και μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία παραγωγής από το αρχικά έως το τελικό στάδιο της συσκευασίας όπου το γάλα είναι έτοιμο προς πώληση και εντυπωσιάστηκαν από τις υπερσύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές για την παραγωγή γάλακτος με ποιοτική και γευστική ανωτερότητα.

Τέλος, ως αναμνηστικά αυτής της επίσκεψης μοιράστηκαν στα παιδιά χυμοί, γιαούρτια, δωράκια και έντυπα.

Ήταν μία επίσκεψη που διέγειρε τις αισθήσεις, πολλαπλασίασε τις γνώσεις και ενίσχυε την ήδη ισχυρή θέση ότι το γάλα και τα προϊόντα του αποτελούν τροφές μεγάλης διατροφικής αξίας απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη.