« Τι να κάνουμε τι, τι , το νερό για να σωθεί;»

Με σύνθημα : «Διαβάζω και αλλάζω γιατί… τα Βιβλία φέρνουν την Άνοιξη στο μυαλό και την καρδιά».

Στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης Δράσεων που καταδεικνύουν τη σχέση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος, οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης, επισκέφθηκαν τη 13η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν τη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της κ. Λαλιώτη: « Τι να κάνουμε τι, τι , το νερό για να σωθεί;»

Τρομαγμένοι  οι κάτοικοι ενός χωριού μαζεύονται στο καφενείο να συζητήσουν το μεγάλο πρόβλημα που τους ταλανίζει: καιρό τώρα δε βρέχει στο χωριό, οι κάμποι στεγνοί, τα πηγάδια ξεραμένα, το ποτάμι εκπέμπει σήμα κινδύνου από τη μόλυνση, τα δίχτυα των ψαράδων άδεια και η λίμνη  ίσα που έχει νεράκι. Ξεφυσούν και αναστενάζουν, μα λύση δεν μπορούν να βρουν. Μια χούφτα χωριανοί με ευαισθησία περισσή ξεκινούν ένα ταξίδι. Από τη Σοφή Κυρά οδηγούνται στη βαθιά θάλασσα και στις τρεις Γοργόνες. Εκεί τάχα να κρυβόταν το μυστικό για να σωθεί τελικά το νερό; Όλοι μας μικροί και μεγάλοι βάλαμε πλώρη και παρακολουθήσαμε μια περιπέτεια συναρπαστική. Το μυστικό, τελικά για να σωθεί το νερό, δεν ήταν παρά το μήνυμα που οφείλουν να διαδώσουν και να τηρηθούν όλοι, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά ο καθένας την ατομική και συλλογική του ευθύνη.

Το υπέροχο αυτό παραμύθι μας ταξίδεψε με ευφάνταστο τρόπο, μέσα από παιχνίδια και θεατροποιημένη αφήγηση, στις θάλασσες, για να ανακαλύψουν τα θαύματα που βρίσκονται στους ωκεανούς και την άμεση σχέση τους με τη σειρά και τον άνθρωπο. Η συγγραφέας και ο εμψυχωτής Γ. Θεοδώρου ζωντάνεψαν με τραγούδι και χορό τις υπέροχες εικόνες του βιβλίου μαγεύοντας και καθηλώνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς.