«Όρνιθες»… Αριστοφάνη!

Την κωμωδία «Όρνιθες» του διαχρονικού Αριστοφάνη παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ΄ , Ε΄ και Στ΄ τάξης , την Πέμπτη 12 Μαΐου, στο ανοιχτό Θέατρο Δάσους. Ο σκηνοθέτης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παροίκος με την ομάδα ¨Έξοδος Αιγαίου¨ προσάρμοσαν τη διδακτική κωμωδία του Αριστοφάνη και παρουσίασαν μια θεαματική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού με εντυπωσιακά κοστούμια –μάσκες της Άννας Περντρώ, μουσική- τραγούδια των Παναγιώτη & Αλέξανδρου Ντουνιαδάκη, χορογραφίες της Μυρτώς  Παπαδοπούλου και άφθονο γέλιο.

Το γνωστό έργο του, περισσότερο επίκαιρου από ποτέ,  Αριστοφάνη περιγράφει τις περιπέτειες δύο Αθηναίων πολιτών ο Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης, που έχουν κουραστεί από τη ζωή στην πόλη της Αθήνας, από την ασυδοσία των πολιτικών και τη βαριά φορολογία κι αποφασίζουν να βρουν ένα ήσυχο μέρος, για να ζήσουν. Συναντάνε τα πουλιά, τα οποία στην αρχή δεν θέλουν αλλά τελικά πείθονται από κοινού να κτίσουν μια νέα πόλη μεταξύ ουρανού και γης. Έτσι αρχίζει το κτίσιμο της πόλης των πουλιών, της Νεφελοκοκκυγίας.  Όμως και πάλι εμφανίζονται απατεώνες και καιροσκόποι που προσπαθούν να ωφεληθούν εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει:«Στην εποχή μας, τα παιδιά και οι νέοι είναι αναγκαίο να διδαχθούν τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού. Τα έργα του Αριστοφάνη, σωστά προσαρμοσμένα προσφέρουν ψυχαγωγία με διδάγματα υψηλού επιπέδου που ενδυναμώνουν το πνεύμα και την ψυχή»

Μια παράσταση που πέτυχε όχι μόνο να ψυχαγωγήσει τους μικρούς θεατές σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, αλλά και να διδάξει σημαντικές αξίες της ζωής και του Ελληνικού πολιτισμού.