«Μνημεία της Θεσσαλονίκης μας»

Την Παρασκευή 27 Μαΐου, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν τα Μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης μας.

Στο Eκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μνημεία της Θεσσαλονίκης» τα παιδιά γνώρισαν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της πόλης μας στο πέρασμα των αιώνων.

Στοχεύοντας στη βιωματική κι ενεργητική μάθηση, την παρατήρηση, την εξερεύνηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης επίσκεψη στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας : Κάστρα, Επταπύργιο, Καμάρα, Ροτόντα, Λευκό Πύργο.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον όγκο και την επιβλητική αρχιτεκτονική τους, εξέφρασαν απορίες και απόψεις για την κατασκευή τους και ταξίδεψαν με τη φαντασία τους στη Θεσσαλονίκη των περασμένων αιώνων.

Ο ιερός ναός του Πολιούχου της πόλης μας, Άγιος Δημήτριος που είναι πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, δεν μπορούσε να μην προσελκύσει το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των παιδιών. Με σεβασμό και κατάνυξη προσκυνήσαμε την κάρα του Αγίου, θαυμάσαμε τις εικόνες και τα ψηφιδωτά κι επισκεφθήκαμε την κρύπτη – την φυλακή και τον τάφο του Αγίου Δημητρίου.

Ο συναρπαστικός αυτός περίπατος γεμάτος από πλούσιες γνώσεις κι εμπειρίες ολοκληρώθηκε με την Εικαστική απόδοση των εντυπώσεών τους.

Η προσέγγιση των Μνημείων μέσω της Μουσειακής Εκπαίδευσης και Αγωγής, έδωσε αδιαμφισβήτητα τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν το σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά και να εκτιμήσουν τον πλούτο του Ελληνικού πολιτισμού μας.