Αγγελική Δαρλάση «… όταν έφυγαν τα αγάλματα».

Η Συγγραφέας κ. Δάρλαση Αγγελική, με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση παραβρέθηκε ανάμεσα στους μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, την Πέμπτη 21 Aπριλίου 2016, με σκοπό και να μοιραστεί σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου της «όταν έφυγαν τα αγάλματα».

Η μικρή  ηρωίδα Αγγελίνα, αναβίωσε στο θέατρο των Εκπαιδευτηρίων γνωστοποιώντας την ιστορία της στους μαθητές μας. Ένα κορίτσι που χόρεψε και τραγούδησε με τα αγάλματα ήταν το κατάλληλο πρόσωπο που μας δίδαξε τη βαθιά σχέση που κρύβεται ανάμεσα σε μας και στο παρελθόν. Μια βαθιά ανθρώπινη και αντιπολεμική ιστορία για τη φιλία, την ενηλικίωση, την αναζήτηση της ταυτότητάς μας καθώς και την ανάγκη για τη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου.

Η ιστορία αυτή άγγιξε τους μαθητές οι οποίοι έμαθαν, ένιωσαν, συναισθάνθηκαν και αφουγκράστηκαν τις ανησυχίες της συγγραφέως που μεταδόθηκαν εύγλωττα στις νέες γενιές.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Δάρλαση Αγγελική που μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες της και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο συγγραφικό της έργο και καλοτάξιδο το καινούργιο της βιβλίο.