¨Έχω ένα όνειρο… Ολυμπιακό¨

Την Τετάρτη 20 Απριλίου τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού. Παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:¨Έχω ένα όνειρο… Ολυμπιακό¨ που απευθύνεται σε μικρούς μαθητές Δημοτικών Σχολείων που επιθυμούν να γνωρίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έγινε περιήγηση στη Μόνιμη Έκθεση ¨Ολυμπιακοί Αγώνες¨ του Μουσείου, όπου παρουσιάζονται οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες, από το 1896 με τον Σπύρο Λούη, έως και σήμερα. Μέσα από τα μουσειακά αντικείμενα, τα παιδιά ανακάλυψαν και ερμήνευσαν τα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στη συνέχεια αναγνώρισαν τα σύμβολα αυτά στην Ολυμπιακή διοργάνωση του «Ρίο 2016». Θαυμάσαμε μέσα από τις προθήκες του Μουσείου αφίσες, μασκότ, δάδες των λαμπαδηδρόμων, παπούτσια και ρούχα αθλητών που τα δώρισαν στο Μουσείο.

Το εποπτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε βοήθησε τους μαθητές να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά σύμβολα τη στιγμή της γέννησής τους, να ανακαλύψουν στοιχεία άλλων πολιτισμών τη στιγμή της κορυφαίας αθλητικής συνάντησής τους και να εξερευνήσουν τις διαδικασίες προετοιμασίας, διεξαγωγής και αποτελεσμάτων μιας Ολυμπιακής διοργάνωσης.

Τέλος, τα παιδιά δοκίμασαν τις δυνατότητές τους, σε Ολυμπιακά αθλήματα όπως: ακόντιο και άλμα εις μήκος. Κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων υπήρξαν μαθητές που έκαναν καταπληκτικές επιδόσεις για την ηλικία τους όπως ανέφερε η υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού προγράμματος που βοήθησε τα παιδιά στα αθλήματα. Υπέροχες αφίσες ζωγράφισαν τα παιδιά για κάποιους μελλοντικούς αγώνες όπως τους φαντάζονταν εκείνα.

Οι στόχοι του προγράμματος που ήταν: να εισαγάγουν με βιωματικό τρόπο τους μαθητές στις αρχές του Ολυμπιακού ιδεώδους και να διδαχθούν μέσα από το παιχνίδι, την αριστεία, τον σεβασμό και τη φιλία επιτεύχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Μπράβο στους μαθητές μας για τις αθλητικές επιδόσεις τους… πήραν μια γεύση από τη χαρά και τον ενθουσιασμό που έχουν οι Ολυμπιονίκες.