Η ζωή της Mέλισσας…

Σε χαρούμενη κυψέλη μεταμόρφωσαν την τάξη τους τα μικρά Νήπια των Εκπαιδευτηρίων μας, καθώς "έτρεξαν" για 3 εβδομάδες ένα Σχέδιο Εργασίας για το Mέλι και τη Mέλισσα. Στο πλαίσιο της Διαθεματικότητας προσέγγισαν το θέμα μέσα από όλους τους γνωστούς τομείς. Έτσι, έμαθαν για την ανατομία τους, τη διάρθρωση της κοινωνίας της κυψέλης και τον καταμερισμό εργασίας, τον τρόπο συλλογής της γύρης, τον πολλαπλασιασμό… συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που κάλυψαν τον τομέα της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Στη Μητρική Γλώσσα έλυσαν αινίγματα , επανέλαβαν φράσεις και γνωμικά, άκουσαν θρύλους, ανέλυσαν ποιήματα, ¨έγραψαν¨ συνταγές ζαχαροπλαστικής.Στα Μαθηματικά ομαδοποίησαν και ταξινόμησαν προϊόντα, ενώ μέτρησαν υλικά, για να φτιάξουν μια Μελόπιτα.Στις Φυσικές Επιστήμες δημιούργησαν τη γωνιά της μέλισσας, παρατήρησαν από κοντά μια πραγματική κυψέλη, φύτεψαν λουλούδια.Μέσα από την Παιδική Λογοτεχνία καλλιέργησαν την οικολογική τους συνείδηση και διδάχθηκαν το σεβασμό προς το περιβάλλον και τη φύση. Σχεδίασαν και δημιούργησαν στα Εικαστικά φτιάχνοντας το δικό τους μελισσάκι. Με τη βοήθεια του Διαδραστικού πίνακα είδαν τη ζωή της μέλισσας μέσα στην κυψέλη. Δραματοποίησαν κι έπαιξαν Θεατρικό Παιχνίδι, ενώ παράλληλα γνώρισαν Ελληνικά, παραδοσιακά παιχνίδια, στο πλαίσιο της Ρυθμικής Αγωγής. Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, Μουσική, τραγούδια και προβολή της ¨Ταινίας μιας Μέλισσας¨.

Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Εργασίας «η Mέλισσα», oι μικροί μαθητές έμαθαν για το πιο αγαπημένο και χρήσιμο έντομο για όλους μας!