«Ο Κόσμος του Nομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη».

Την Τετάρτη 13 Απριλίου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης  του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Τελλόγλειο  Ίδρυμα Τεχνών A.Π.Θ. και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:«Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και Zωγραφική».

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα, έχοντας στο ενεργητικό του μια σειρά σημαντικών εκθέσεων, συνεχίζει τα μεγάλα αφιερώματα σε δημιουργούς που επηρέασαν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Nομπελίστα Έλληνα  Ποιητή παρουσιάζει μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση-αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό που περιλαμβάνει 3 ενότητες: α) τα ζωγραφικά έργα και τα κολάζ του Ελύτη, β) αποσπάσματα από αισθητικά δοκίμια του ποιητή για μεγάλους ζωγράφους και γλύπτες, χειρόγραφα, πρώτες εκδόσεις και πλούσιο αρχειακό υλικό και γ) έργα διακεκριμένων σύγχρονων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την ποίησή του.

Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ανακάλυψη του ζωγραφικού έργου του Ελύτη σε συνάρτηση με την ποίηση και τα θεωρητικά του κείμενα, την παρατήρηση έργων μεγάλων ζωγράφων για τους οποίους έγραψε κείμενα ο Οδυσσέας Ελύτης, συνειδητοποίηση της σημασίας της ποίησης στην έμπνευση πολλών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών και την κατανόηση της σχέσης Ποίησης και Ζωγραφικής.