¨Κινήσου ρυθμικά… Κινήσου Ολυμπιακά¨

Στο πλαίσιο του Σχεδίου εργασίας ¨ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ¨ χθες και σήμερα που εκπονείται, αυτό το διάστημα στην τάξη των μικρών Νηπίων, εντάσσεται και η σημερινή επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨κινήσου ρυθμικά.. κινήσου Ολυμπιακά…¨

Εξειδικευμένοι Μουσειοπαιδαγωγοί, ανέλαβαν  να τους φέρουν σε επαφή και να γνωρίσουν την Ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, τη πορεία τους μέσα στους αιώνες, τα σύμβολα, τ΄ αθλήματα, καθώς επίσης και τις έννοιες του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ και της ολυμπιακής εκεχειρίας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν, μεταξύ άλλων, στολές διάσημων ολυμπιονικών, δάδες και μασκότ αγώνων, αφίσες αλλά και στιγμιότυπα σε οθόνες προβολής.

Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε μια αυτοσχέδια, παιδική Ολυμπιάδα: ¨μπήκαν¨ στο στάδιο κρατώντας την ολυμπιακή σημαία, χόρεψαν πάνω στους 5 κύκλους, αγωνίστηκαν σε ατομικά αθλήματα στίβου.

Στο τέλος βέβαια, παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, σαν αληθινοί νικητές.

Η συμμετοχή των παιδιών στο συγκεκριμένο Σχέδιο Εργασίας είναι βέβαιο ότι τους αναπτύσσει γνωστικά αλλά κυρίως αποτελεί την αφετηρία της μεταλαμπάδευσης των πανανθρώπινων ολυμπιακών ιδεών σε αυτή τη νέα, ελπιδοφόρα γενιά των Ελλήνων.