«Ένας Αρχιτέκτονας είμαι κι Eγώ…»

Την Τετάρτη 06 Απριλίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκαν για λίγες ώρες μέσα στη ¨Μαγική Παιχνιδοχώρα¨ . Έχοντας ως βασική φιλοσοφία την πεποίθηση ότι τα πραγματικά αντικείμενα, οι άμεσες εμπειρίες και η ψυχαγωγία ενισχύουν τη διαδικασία της μάθησης, οι μαθητές μας συμμετείχαν σ΄ ένα εργαστήρι Αρχιτεκτονικής με στόχο την αυτενέργεια, την έμπνευση και τη διερεύνηση της γνώσης και της φαντασίας.

Αντικείμενο της μελέτης τους αποτέλεσε το πιο διαχρονικά αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, οι μικρογραφίες κτιρίων, τα κουκλόσπιτα, όπως έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε. Τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία τους εξοικειώθηκαν με έννοιες όπως η κλίμακα, η μακέτα, η αναπαράσταση, η εργονομία και πειραματίστηκαν με απλούς και γρήγορους τρόπους κατασκευής μιας μικρογραφίας κτιρίου. Η υπεύθυνη αρχιτέκτονας του προγράμματος παρότρυνε τους μαθητές να ανακαλύψουν υλικά και μέσα και να τα επαναχρησιμοποιήσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Με το βιωματικό αυτό εργαστήρι του Παιδικού Μουσείου, καταφέραμε να προσεγγίσουμε ένα αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών μέσω της Αρχιτεκτονικής και να συνδυάσουμε τη  χαρά της μάθησης με τη χαρά του παιχνιδιού.