«Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική»

Οι μαθητές των μικρών Νηπίων του Σχολείου μας, παρακολούθησαν την Τρίτη 5 Απριλίου, ένα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τέχνης. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο Έκθεσης αφιερωμένης στο ποιητικό σύμπαν του Οδυσσέα Ελύτη. Τα παιδιά γνώρισαν το μεγάλο Έλληνα Ποιητή και ήρθαν σε επαφή με το ζωγραφικό και ποιητικό του έργο. Έμαθαν για την αγάπη του προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το φως.

Παράλληλα, είδαν και έργα άλλων καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν γι΄ αυτά από την ποίηση του Ελύτη. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε πολλές ξένες γλώσσες. Το έργο του περιλαμβάνει ακόμα μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων.

Ένιωσαν εθνικά υπερήφανα αντικρίζοντας το βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας που απονεμήθηκε στο μεγάλο Έλληνα.

Τέλος, εκφράστηκαν εικαστικά στα βήματα του Νομπελίστα Ποιητή. Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε μουσικά από μελοποιημένη ποίηση του Ελύτη και συγκεκριμένα, ομάδα νέων μουσικών έπαιξε τον ¨Κύριο Μενεξέ¨.

Από το Τελλόγλειο Ίδρυμα αποχωρήσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, με την πεποίθηση ότι είχαμε μια πραγματική γόνιμη και δημιουργική εμπειρία.