“Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη”.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφτηκαν το Τελλόγλειο Ίδρυμα, για να θαυμάσουν την έκθεση:“Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική” . Ένα Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του.

Στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον Εικαστικό κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη. Παρατήρησαν το σύνολο των εικαστικών έργων του: ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες που αναδεικνύουν μια μοναδική καλλιτεχνική διάσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή. Η έκθεση περιελάμβανε επίσης έργα μεγάλων ζωγράφων όπως: Π. Πικάσο, Ματίς, Θεόφιλος … για τους οποίους έγραψε κείμενα ο Ελύτης καθώς και έργα διακεκριμένων σύγχρονων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την ποίηση του Ελύτη: Τσόκλης, Τέτσης, Ν. Μελά…

Τα παιδιά απόλαυσαν ένα μελοποιημένο ποίημα του Ελύτη, συμμετείχαν ενεργά στην ξενάγηση, ταξιδεύοντας νοερά με τη φαντασία τους στον εικαστικό κόσμο του ποιητή και των υπόλοιπων καλλιτεχνών και απέδωσαν εικαστικά το αγαπημένο θέμα του ποιητή: η Θάλασσα και ο Ήλιος της πατρίδας μας!!!