Εορτασμός της διπλής γιορτής της 25ης Μαρτίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 24 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της διπλής γιορτής της 25ης Μαρτίου, στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού μας, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παρουσίαση της γιορτής και ενθουσίασαν όλους παραβρισκόμενους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης τραγούδησαν παραδοσιακές μελωδίες με τη συνοδεία της ορχήστρας και μας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο. Οι μικροί μαθητές των Α΄,Β΄, και Γ΄ τάξεων τόνισαν το διπλό νόημα της γιορτής και παρουσίασαν τους σημαντικότερους αθάνατους ήρωες της Ελληνικής επανάστασης του 1821, θυμίζοντας  πως η θυσία τους ενέπνευσε και εμπνέει τους λαούς και μας οδήγησαν στην πολυπόθητη ανεξαρτησία του Ελληνικού έθνους.

Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης ακούστηκαν αυτούσια τα λόγια των αγωνιστών και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας. Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων που εξελίχθηκε σε μάθημα ιστορίας για όλους.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν οι προβολές των αφιερωμάτων που αναφέρονταν στα κυριότερα γεγονότα που οδήγησαν στον ξεσηκωμό και στην Επανάσταση του σκλαβωμένου γένους μας, του 1821 αλλά και στη συμπλήρωση 190 χρόνων από τη θρυλική Έξοδο του Μεσολογγίου, σ΄ ένα ταξίδι μνήμης αλλά και διδαχής.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον εορτασμό καταχειροκροτήθηκαν απ΄ όλους όσους παραβρέθηκαν, συμμαθητές, Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Κηδεμόνες, Συγγενείς, οι οποίο έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.