Από τη Γη … στο Σύμπαν !

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ για μια ακόμη φορά. Κάθε φορά όμως έρχονται σε επαφή και με κάτι καινούριο. Στην πανοραμική, θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου, ένας καινούργιος, μαγικός κόσμος, ξεδιπλώθηκε μπροστά τους. Ένας κόσμος οικείος, φιλικός αλλά μακρινός και άγνωστος συνάμα.

Παρακολούθησαν το Ταξίδι στο Άπειρο,  κοίταξαν βαθιά μέσα στο Διάστημα, μέσα από τα «μάτια» του Hubble Space Telescope, ταξίδεψαν στο σύμπαν μαθαίνοντας ότι ο γαλαξίας μας συνυπάρχει με πολλούς άλλους. Είδαν το σχηματισμό γαλαξιών και «εξερεύνησαν» ορισμένα από τα πιο θαυμαστά νεφελώματα και αστρονομικές δομές που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί. Βρέθηκαν στο εσωτερικό του δικού μας Γαλαξία και μέσα από μία ανεπανάληπτη περιήγηση στο Ηλιακό Σύστημα επέστρεψαν στο σπίτι τους, τη Γη.

Το μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της επιστήμης συνεχίστηκε με ένα διαδραστικό μάθημα γεωγραφίας. Τα σύγχρονα μέσα οπτικοακουστικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ έμαθαν στα παιδιά να προσανατολίζονται πάνω στη Γη, να βρίσκουν την ώρα κάθε τόπου στον πλανήτη και όλα αυτά τα εμπέδωσαν με ένα παιχνίδι  γνώσεων.

Το φανταστικό ταξίδι στο Σύμπαν, ο γοητευτικός και μυστηριώδης νυχτερινός ουρανός, τόνωσε την επιθυμία τους να κατανοήσουν και να αντιληφθούν καλύτερα τη θέση του πλανήτη Γη στην απεραντοσύνη του κόσμου. Πέρασαν ένα ευχάριστο πρωινό και τα χαρούμενα πρόσωπά τους κατά την έξοδο ήταν η απόδειξη της επιτυχημένης εξόρμησης στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας.