Ένα ταξίδι στο Σύμπαν…

Oι μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ . Οι μαθητές παρακολούθησαν δύο ταινίες: α) ¨Οι Ζουλοφύλακες¨ και β) ¨Αστερισμοί και μύθοι¨.

Η ταινία ¨Αστερισμοί κα μύθοι¨ τεχνολογίας 3D, εξηγεί στους μικρούς μαθητές μ΄ έναν απλό, διασκεδαστικό αλλά και ταυτόχρονα μαγικό τρόπο πώς δόθηκαν οι ονομασίες των Αρχαίων Ελληνικών μύθων στους Αστερισμούς. Συνδυάζει τη σύγχρονη Αστρονομία με την Αρχαία Ελληνική μυθολογία.

Αφηγείται μια ιστορία ενός παππού και του εγγονού του, οι οποίοι πήγαν εκδρομή σ΄ ένα δάσος. Εκεί καθισμένοι γύρω από τη φωτιά, κοιτάνε  και παρατηρούν τον νυχτερινό ουρανό. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια εξάπτουν τη φαντασία του αγοριού αλλά και τη διάθεση του παππού να εξηγήσει στον εγγονό του τα μυστήρια τ΄  ουρανού.

Η ταινία ¨Οι Ζουλοφύλακες¨ εξηγεί μέσω αστείων ηρώων τις καιρικές συνθήκες των πλανητών. Στα βάθη του διαστήματος, στο φωτεινό πορτοκαλί πλανήτη Ζούλα ζουν οι Ζουλοφύλακες. Η αποστολή τους είναι να συλλέξουν όλα τα είδη καιρού για να βοηθήσουν τον επιστήμονα ¨Multo¨ στην ερευνά του. Μια φανταστική περιπέτεια ξεκινάει που βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν τα μυστικά των καιρικών φαινομένων στη Γη και στους άλλους πλανήτες.

Και οι δύο προβολές περιείχαν συναρπαστικά οπτικά εφέ, ταξίδεψαν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του διαστήματος, με στόχο να διδάξουν, να εμπνεύσουν, να διασκεδάσουν, μέσα από μια πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία.