«Ο Μυστικός Κήπος».

Η Παιδική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε ζωντάνεψε από τους μικρούς μαθητές του Σχολείου μας που παρακολούθησαν έναν από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας: «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ», της Φράνσις Χόντγκσον Μπαρνέτ, σε σκηνοθεσία και θεατρική προσαρμογή της Μαριάννας Τόλη.

Το έργο αυτό έχει ενθουσιάσει πολλές γενιές παιδιών συνεχίζοντας να συγκινεί και να διαπαιδαγωγεί μέχρι και σήμερα.Εξαιρετικές ερμηνείες, ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια, φώτα, μουσική, χορός, ακροβατικά συνθέτουν τον υπέροχο καμβά της παράστασης. Και στο κέντρο όλων αυτών το πανανθρώπινο και διαχρονικό μήνυμα της συγγραφέα, η αρχέγονη ανάγκη των ανθρώπων να πάρουν και να δώσουν ΑΓΑΠΗ.Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε μαγικά ξόρκια, όμορφα τραγούδια και συνθήματα ζωής.

Οι ήρωες της παράστασης είναι δύο παιδιά η Μαίρη Λένοξ κι ο Κόλιν Κρέιβιν που κατάφεραν να νικήσουν το σκοτάδι της ψυχής τους και να ανθίσουν σαν λουλούδια όταν διαπίστωσαν ότι χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ζωή.

Ο «Μυστικός Κήπος» συμβολίζει τον αφρόντιστο εσωτερικό μας κόσμο που, όταν τον ανακαλύψουμε μέσω της αγάπης για τον άνθρωπο και την ανάγκη της θετικής σκέψης, κατανοούμε σε βάθος τη φύση μας και τη δύναμή μας. Η δύναμη της αγάπης και της θετικής σκέψης είναι ικανές να νικήσουν και να διώξουν μακριά κάθε τι κακό, που αρρωσταίνει και δηλητηριάζει τις ζωές μας.

Σύμφωνα με τη Σκηνοθέτη: ¨… Δεν βρίσκω καλύτερη κληρονομιά να αφήσουμε στα παιδιά μας από την έννοια της ΑΓΑΠΗΣ και την αγάπη για τη ΦΥΣΗ…¨.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!