«Φεγγαρίσιοι» και «Ένας τυφλός μετράει τ΄ άστρα».

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, τα Νήπια μικρά των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ¨ΝΟΗΣΙΣ¨.

Παιδιά και Eκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε μαγεμένοι στη γιγαντοοθόνη του πλανηταρίου τις ψηφιακές προβολές των εκπαιδευτικών ταινιών «Φεγγαρίσιοι» και «Ένας τυφλός μετράει τ΄  άστρα».

Εντυπωσιαστήκαμε τόσο απ΄ τη θολωτή οθόνη που «αγκάλιασε» το οπτικό μας πεδίο, ανεξάρτητα από το που ακριβώς καθόμασταν μέσα στην αίθουσα, όσο και από το περιεχόμενο των ίδιων των ταινιών.

Οι πληροφορίες που αντλήσαμε απ΄ τις ταινίες για τη θέση του πλανήτη μας αλλά και των άλλων  ουράνιων σωμάτων στο Ηλιακό μας σύστημα, για την εναλλαγή μέρας-νύχτας, αλλά και για την προσπάθεια εξερεύνησης άλλων πλανητών και αναζήτησης ζωής σ΄ αυτούς, αποτέλεσαν το επιστέγασμα των γνώσεων που είχαμε αποκομίσει από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Μελέτης του περιβάλλοντος και στην ενότητα «Διάστημα-Πλανήτες».

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη αξιοποιώντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Μουσείων της πόλης μας μέσα από την εκπαιδευτική ενότητα της Μουσειακής Αγωγής αποδεικνύουν ακόμα μια φορά στους μαθητές τους έμπρακτα πως η μάθηση μπορεί να επιτευχθεί μέσα απ΄ το δημιουργικό παιχνίδι και την ψυχαγωγία.