Οι Γίγαντες της Παταγονίας και ο μύθος του Ωρίωνα.

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν  το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ όπου παρακολούθησαν στο Κοσμοθέατρο την ταινία ¨Δεινόσαυροι: Οι γίγαντες της Παταγονίας και στο ψηφιακό Πλανητάριο την ταινία ¨Ωρίων, ο κυνηγός του νυχτερινού ουρανού¨.

Στο Κοσμοθέατρο, φορώντας τα ειδικά γυαλιά παρακολούθησαν μια 3D ταινία όπου μπροστά στα μάτια των μαθητών ζωντάνεψαν οι Δεινόσαυροι. Μάθαμε  για τη ζωή τους και το πώς εξαφανίστηκαν. Ταξιδέψαμε στα μέρη που περπάτησαν, κυνήγησαν και έζησαν. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις εικόνες και γνώρισαν καλύτερα αυτά τα φανταστικά πλάσματα.

Στο ψηφιακό πλανητάριο παρατηρήσαμε τον έναστρο ουρανό, είδαμε τα αστέρια, τους πλανήτες, μάθαμε τα ονόματά τους και τη θέση τους. Είδαμε την ιστορία του Ωρίωνα σε μια παραγωγή κινουμένων σχεδίων όπου οι μικροί μαθητές διασκέδασαν, γέλασαν και παράλληλα διδάχθηκαν  τον μύθο του Ωρίωνα.

Το Πλανητάριο χρησιμοποιεί  όλες τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες των οπτικοακουστικών μέσων με κατάλληλους συνδυασμούς, ώστε να είναι σε θέση να αφηγηθεί την ιστορία της επιστήμης με τον πιο εντυπωσιακό, θεαματικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Είναι ένας σπουδαίος, ευχάριστος και αποτελεσματικός  τρόπος για να μάθουν οι μαθητές  πράγματα που είναι πέρα από τη μαθησιακή ικανότητά τους και ανυπομονούν σύντομα να ξαναβρεθούν  στο χώρο αυτό!