Επίσκεψη του συγγραφέα-σκιτσογράφου Γουσίδη Χρήστου.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν τη χαρά  και την τιμή να υποδεχτούν στον χώρο του Θεάτρου του Γυμνασίου-Λυκείου τον γνωστό Θεσσαλονικιό κ. Χρήστο Γουσίδη με την πολυδιάστατη καλλιτεχνική δράση στη ζωγραφική, την εικονογράφηση, τη σκιτσογραφία, τη γραφιστική αλλά και τη συγγραφή βιβλίων.

Η ανήσυχη καλλιτεχνική του φύση τον οδήγησε στην περιπλάνηση σε σχολές της Ελλάδας και της Ευρώπης απ΄ όπου απέκτησε γνώσεις και εμπειρίες για να καταλήξει και πάλι στη γενέτειρα του, όπου και δραστηριοποιείται με σημαντικό συγγραφικό και καλλιτεχνικό έργο. Αποτελεί μέλος της νεότερης γενιάς πνευματικών ανθρώπων της πόλης μας τρανή απόδειξη ότι η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να συμβάλλει ενεργά στην πνευματική εξέλιξη αυτής της χώρας.

Έχει δημιουργήσει τρία κόμικς κι έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία, όπως και τα Θρησκευτικά Δ΄ Δημοτικού για το Ελληνικό Σχολείο αλλά και τα Αρχαία Ελληνικά για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου της Κύπρου.

Η παρουσία του κ. Γουσίδη μαγνήτισε τους μαθητές μας οι οποίοι  με μεγάλο σεβασμό, προσήλωση και ενδιαφέρον τον άκουσαν να αφηγείται την τελευταία ιστορία από το βιβλίο του «Η επίσκεψη στο πατάρι» και να δίνει απαντήσεις στις απορίες τους για τις πηγές έμπνευσης του έργου του καθώς και  τα μυστικά  του ταλέντου του.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν βιβλία του συγγραφέα με ιδιόχειρη αφιέρωση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γουσίδη που  τίμησε το Σχολείο  μας με την παρουσία του και του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει με αστείρευτη έμπνευση το έργο του.